Only in Dutch available – Vacature Information Designer Provincie Zuid-Holland

Information Designer, The Hague Area, Netherlands

Provincie Zuid-Holland

Link naar vacature (LinkedIn)

Functiebeschrijving

FUNCTIEOMSCHRIJVING
De provincie werkt samen met andere overheden en partijen uit de samenleving aan maatschappelijke opgaven, die complex en onderling verweven zijn: het vergroten van de economische concurrentiekracht van de Zuidelijke Randstad via innovatiebevordering, energietransitie, verbetering van de bereikbaarheid, zorg voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat door een gevarieerde verstedelijking, het werken aan een vitaal platteland, en het realiseren van natuur- en recreatiegebieden.

Maatschappelijke ontwikkelingen verlopen snel en vragen van de provincie een omgevingsbeleid, dat zowel wendbaar als integraal is. En daarmee worden indirect eisen gesteld aan de data en informatie over de ontwikkelingen, waarop het omgevingsbeleid moet aangrijpen. De kunst wordt om zorgvuldig hiermee om te gaan en deze tegelijk te benutten om nieuwe inzichten te ontwikkelen voor provinciaal beleid en strategie, maar ook om het ontwikkelen van nieuwe bedrijvigheid op basis van deze open big data te stimuleren.

Binnen de provincie hebben we de behoefte om deze innovatie aan boord te halen – om ons te laten inspireren door een nieuwe generatie ontwerpers en geo-ICT-ers die zich niet in een hokje laat plaatsen. En om de kansen op nieuwe bedrijvigheid op basis van open data te herkennen en helpen benutten.

Wij zijn op zoek naar een ‘information designer’ met aantoonbare sterke geo-informatie-vaardigheden, die ons laat zien wat er mogelijk is en ons vanaf dag één versteld laat staan met datavisualisaties die ertoe doen voor de provinciale politieke en economische agenda.

De provincie Zuid-Holland hanteert het systeem Fuwaprov. Binnen dit systeem betreft het de functie van Senior Beleidsmedewerker.

FUNCTIE-EISEN

  • Maatschappelijk betrokken is en gevoel heeft voor actuele maatschappelijke vraagstukken.
  • In staat is aantrekkelijke visualisaties te maken die de boodschap helder communiceren; daartoe een breed scala aan media beheerst (video, animatie, cartografie (GIS), tekenen, etc).
  • Persoonlijk gedreven is om het maximale aan informatie te halen uit beschikbare data. Je gaat actief op zoek naar mogelijk interessante datasets in het publieke domein en bij private partijen en weet hoe deze te combineren tot interessante informatie en visualisaties.
  • Communicatief sterk is en gericht op het leveren van visuele producten.
  • In staat is binnen beleidsprocessen de informatievraag te identificeren en om te zetten in visuele producten.
  • In staat is om snel producten op te leveren, maar ook kan bouwen en bijdragen aan het structureel inbouwen van (geo)visualisatie en ‘visual analytics’ in het werk van de provincie.
  • Voorbeeldprojecten initieert en daarbij samenwerkt met partners van de provincie én met ‘unusual suspects’ uit de hoek van datavisualisatie.

ARBEIDSVOORWAARDEN
Salaris: maximaal € 5.181,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijk met uitzicht op vast
Uren: 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Niet alleen onze functies zijn interessant, ook onze arbeidsvoorwaarden. We bieden een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een 36-urige werkweek, flexibele werktijden, studiefaciliteiten en fitnessfaciliteiten. Je hebt de beschikking over een individueel keuzebudget (IKB) waardoor verschillende op geld te waarderen arbeidsvoorwaarden kunnen worden omgezet in een budget dat door jou vrij te besteden is. Verder krijg je bij ons een marktconform salaris en hebben we een prima pensioenregeling. Als jij je ontwikkelt, is dat ook goed voor de provincie. Daarom bieden wij je ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.

Bijzonderheden

Aquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Bedrijfstak: Rijksoverheid
Soort baan: Fulltime
Ervaring: Senior medewerker
Functie: Design,Informatietechniek

zuidholland

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s