Beleef City Gaming

City Games zijn slimme platformen waar op een speelse wijze steden worden ontwikkeld. Zij zijn in staat om verschillende belanghebbenden te betrekken bij het oplossen van complexe stedelijke uitdagingen.

Benieuwd hoe City Gaming werkt? Neem dan deel aan een van de exclusieve Game trainingen in onze City Simulation Room die wij speciaal hebben ingericht bij Pakhuis de Zwijger. Data: 23 april | 21 mei | 25 juni

Achtergrond

Hoe is het mogelijk dat er een enorm woningtekort is in Amsterdam, terwijl 15% van alle kantoren leeg staan? Hoe kan het zo zijn dat in Stuttgart duizenden mensen de straat op gaan om te protesteren tegen een nieuw treinstation, waardoor de bouw maar niet van de grond komt en de kosten de pan uit rijzen? Het top-down ontwikkelen van steden zorgt voor problemen in de complexe stedelijke situatie van de 21e eeuw – niet alleen in Nederland en Duitsland, maar over de hele wereld.
Hoe kunnen we hier op een effectievere manier mee omgaan? Hoe kunnen we de kennis van velen aanspreken om de traditionele manier van besluitvorming door experts te helpen verbeteren?

Gaming voor 21e Eeuwse Stadsontwikkeling

De 21e eeuw vraagt om innovatieve en collaboratieve methodes voor het ontwikkelen van de stad. Play the City zoekt oplossingen voor deze uitdaging, door te werken met een systeem gebaseerd op de oudste manier van het verkrijgen van kennis; door te spelen.
Een spel is een model; een versimpelde versie van de werkelijkheid. Hierdoor kunnen spellen complexe vraagstukken toegankelijk maken voor een grote groep mensen – zowel experts als leken. Play the City Games versnellen consensus tussen verschillende belanghebbenden, lossen conflicten op en ondersteunen besluitvorming gebaseerd op zoveel mogelijk informatie. Tijdens het proces worden belanghebbenden op een leuke wijze oprecht betrokken bij het besluitvormingsproces.
Dr. Ekim Tan ontwikkelde City Gaming tot de Play the City methode tijdens haar onderzoek. In verschillende uitgevoerde projecten in onder andere Amsterdam, Kaapstad, Istanbul en Brussel hebben de City Games zich bewezen als een methode om verschillende belanghebbenden bij elkaar te brengen en te houden. En dit is slechts het begin!

Speel mee in de City Simulation Room

De laatste paar maanden ontvingen wij een gestaag groeiende vraag van mensen om meer te leren over City Games. In de geest van het spel hebben wij besloten om niet door middel van (vaak saaie) lezingen, maar door het echt spelen van spellen, belangstellenden te informeren over City Gaming.
We zijn trots om aan te kondigen dat wij Game trainingen kunnen aanbieden in onze nieuwe City Simulation Room in het hartje van Amsterdam, met grote dank aan onze partner Pakhuis de Zwijger. Game Trainingen zijn er voor iedereen die wil ontdekken hoe de methode van de City Games kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van strategieën met verschillende belanghebbenden, waarbij conflicten worden opgelost op een innovatieve manier en waarin zowel individueel als in samenspraak besluiten worden genomen.
Reserveringen* kunnen nu gemaakt worden voor Games trainingen op 23 april, 21 mei en 25 juni [per training kunnen maximaal 25 personen deelnemen dus wees er snel bij!]

Klik hier om meer te weten te komen over de City Simulation Room en het programma

Register at training@playthecity.eu

Deelname aan een Game training kost 250€ exc. BTW per persoon.

(20% korting per persoon wanneer er voor meer dan 3 personen geboekt wordt.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s